ایجاد مشتریان وفادار
نتورک مارکتینگ به عنوان یکی از روشهای فروش مناسب برای ایجاد سازمانی از مشتریان ثابت شناخته میشود که متاسفانه در طول سالیان گذشته و به دلیل سوء استفاده های مکرر شرکتهای زیر زمینی در کشورمان ، بیشتر به ابزاری برای ایجاد درامد برای بازار یابان شاغل در آن تبدیل شده و این نگاه در سالیان متوالی که نتورک مارکتینگ بیشتر با شرکتهای هرمی در ایران شناخته میشد ، جوری در باور و ذهن فعالان شاغل در این صنعت ریشه دوانده که حتی با گذشت حدود 2 سال از به رسمیت شناختن این نوع فروش در کشور عزیزمان و تشکیل کمیسون نظارت بر بازار یابی شبکه ای و تدوین آیین نامه های مربوط ، باز همچنان همین نگاهی که که قبل تر ذکر شد و مهمترین شاخصه شرکتهای هرمی به حساب می آمد ، در تعیین استراتژیها و روش فعالیتهای شرکتها و افرادی که در حال حاضر به عنوان بازار یاب درصنعت نوپای نتورک مارکتینگ ایران مشغول به فعالیت هستند ، به وضوح به چشم میخورد.
در این تفکر، مشتریان یا مصرف کنندگان نهایی کالا ، در اکثر پلنهای طراحی شده و استراتژیهای حاضر ، هیچ جایگاهی ندارند و سود های تقسیم شده از فروش کالا فقط برای بازار یابان در نظر گرفته شده و مصرف کننده نهایی تقریبا میتوان گفت که از سود کالایی که خود میخرد ، هیچ چیز دریافت نمیکند!!! در صورتی که اکثر شرکتهای بزرگ دنیا که فروش در آنها به صورت اصولی و حرفه ای دنبال میگردد، ایده های خلاقانه و سود آور برای مشتریان در نظر میگیرند که مشتریها را ترغیب به خرید و وفادار ماندن به یک شرکت خاص میکند. نگاه غالب در نتورک مارکتینگ امروز در کشورمان ، به نوعی الگو برداری از همان شرکتهایی است که در قدیم به روشهای هرمی فعالیت میکردند و مصرف کننده را به هیچ انگاشته و با طرح های پولساز آغوا کننده ، تلاش در جهت افزایش تعداد کمی بازار یابان سازمان خود میکنند که هر بازار یاب با ورود و عضویت خود ، کالایی را از شرکت خریداری کرده و بعد با عضو گیری و اینکه هر عضو مانند خود او یک محصول از سایت شرکت خریداری کند ( صرف نظر از اینکه آن محصول را برای نیاز شخصی خریده و یا ارزش ریالی پرداخت نقدی را داشته ) و تنها با سودای استفاده کردن از مزایای طرح درامدی وارد چرخه فروش و بازار یابی می شدند. بدیهی است که با ورود کمیسیون نظارت بر بازار یابی شبکه ای و رسمیت یافتن این نوع فروش و ارزش یافتن اصل خرده فروشی ، باز هم همین طرح نخ نما و پوسیده خرید برای عضویت در حال انجام است که تنها تفاوت در این است که همان خرید برای عضویت پا برجاست و تنها افراد کالاهای خود را یا مصرف میکنند یا به نوعی آن را در بین اطرافیانشان به اصطلاح آب میکنند. و دوباره چرخه تبلیغاتی و صحبت کردن از امتیازات طرح درامد زایی برای افراد را بوجود می آورند. نه از مزایای مشتری دائم شدن در شرکتشان صحبتی است و نه از ....
مشخصا لازم است تا نگاهی نو به این حرفه قدرتمند و موثر در کشورمان داشته باشیم که به لطف شرکت بزرگ پنبه ریز و نگاهی که این شرکت و لیدرهای پایه گذار آن برای جایگاه بازار یابی شبکه ای در کشورمان در نظر گرفته اند ، میتوان امیدوار بود که در آینده ای نزدیک سازمان فروش این شرکت تبدیل به سازمانی قدرتمند ، متشکل از بازار یابانی موفق و تعداد بالایی از مشتریان ثابت و وفادار تشکیل شود که برای رسیدن به این هدف لازم است که تک تک افراد شاغل در این سازمان نگاه خود را از تشکیل سازمانی از افراد بدون برنامه ، منفعل و عضو گیر ، به سازمانی فعال ، هوشمند و فروشنده تغییر دهند. در این نگاه و استراتژی اولویت با ساخت باشگاه مشتریانی ثابت و وفادار است که این مشتریها به خاطر امتیازاتی که از مصرف کننده بودن محصولات پنبه ریز برخوردار میشوند ، ماهانه محصولات مصرفی خود را به نمایندگان فروش شاغل در این شرکت سفارش میدهند و در اصل این مشتریها هستند که سوخت محرکه سازمان فروش پنبه ریز میشوند . نگاهی که اکثر نتورکر های ایرانی به دلیل عدم آشنایی با آن و قدرت فروش همچین سازمانی کمتر به آن پرداخته اما آینده بازار یابی شبکه ای در ایران را این نگاه و این استراتژی خواهد ساخت. در این طرح بخشی از سود خرده فروشی و فروش حجمی در قالب قرعه کشی های ماهانه و قرعه کشی های فصلی و تخفیف های کالا به خود مشتریان برگشت داده میشود تا انگیزه مشتریان برای وفادار ماندن به محصولات شرکت بیشتر شده و تمایل بیشتری برای مشتری ثابت شدن هر نماینده فروش دارد. تمامی نمایندگان فروش شرکت پنبه ریز میتوانند طرح باشگاه مشتریان خود را بدین گونه شروع کنند و سود فروش خود را با مشتریان تقسیم کنند. بدیهی است که استفاده از این روش با نگاه " سود کمتر ، مشتری بیشتر و وفادار " قابل اجراست.